Monday, April 3, 2017

ALHAMDULILLAH.....KES KENA TIPU SELESAI

Alhamdulillah, kalau anda terbaca kisah saya kena tipu pasal nak cari rumah sewa di Shah Alam tahun 2013, saya nak share cerita yang lelaki penipu tu dah pun kena tangkap. Akhirnya....setelah hampir 4 tahun kes tu berlaku. Saya bersyukur, walaupun tak dapat balik duit saya semula, tapi sekurang2nya dia dah tak boleh tipu orang lain. Sekurang2nya orang lain tak akan jadi mangsa dia pula.

Saya lega. Dia dah kena tangkap, dituduh di mahkamah dan dijatuhkan hukuman penjara. Kalau nak tahu cerita lanjut, boleh klik label "LAIN-LAIN CERITA" DAN "UiTM MASTER". Benarlah kata pepatah, sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga. Please remember, kalau awak makan duit haram, selama2nya hidup tak akan senang di bumi ni. Bukan saja hidup tak senang, hati juga rasa tidak tenang. Jadi yang mana masih buat perkara macam ni, sudah2 lah tipu duit orang. Bertaubatlah....jangan sampai hati jadi hitam. Jangan sampai nyawa dah sampai ke kerongkong baru nak bertaubat, takut tak sempat je nanti.

Sekian....



No comments: